петък, 24 февруари 2017 г.

Среща с писател

Среща с писател


Ние учениците от IV а клас в училище "Св. Софроний Врачански", се срещнахме с младата авторка на книги Радостина Николова.
Тя ни представи своята нова книга "Моите красиви рога", в която се разказва за еленчето Вундаба, което има само едно рогче и приятелите му калинката Винсент и лястовичката Констанс. Говорихме си за истинското приятелство и дали ние сме верни приятели. Сподели ни за това, как се е вдъхновила да стане писател. Обясни ни през какъв процес преминава една книга, за да бъде създадена. Разказа ни и историята си как е създала другата си книга "Мостове".  

четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Магията на книгите

Магията на книгите


През януари учениците от 6 в клас на СУ "Св. Софроний Врачански" с класен ръководител Тошка Ботева стартираха своя класов проект ”Магията на книгите”. В първия етап на проекта учениците работиха по изготвяне на читателски дневник. Включиха се с ентусиазъм и усърдие. Илюстрациите към всяка вписана книга изразяват емоционалното отношение на младите читатели.

Цялата информация

четвъртък, 9 февруари 2017 г.

ОУ ,,Хр.Ботев” - Стамболийски

Национална седмица на четенето - 10-14.10.2016


 На 10.10.2016 г. в залата за тържества в ОУ ,,Хр.Ботев” открихме ,,Национална седмица на четенето’’ с учениците от I- IV клас, които декламираха стихове и пяха песни.
На втория ден родители посетиха часовете по български език и литература, където прочетоха приказки от своето детство.


сряда, 1 февруари 2017 г.

Книгознайковци

Книгознайковци


Представяме ви крайния продукт по мащабен национален eTwinning проект "Книгознайковци" с 46 партньори и 705 обхванати деца на възраст 5- 12 години, в който участвахме и ние - 3.клас от ОУ "Паисий Хилендарски" - с. Цалапица.
С благодарност към координатора Тони Панайотова за вълнуващите преживявания.
Четете за нас в е-книгата от стр.160 до стр.172.
Разгледайте и страниците на нашите приятели.


Цялата информация 

Малките читатели

Малките читатели



Учениците от I Б клас уверено напредват в овладяването на азбуката. Всяка нова научена буква им позволява да добавят нова книга в тяхната мини-библиотека. Още щом влезнеш в класната стая и насреща ти се усмихват “Грозното патенце”, “Мравката и щурецът”, “Български народни приказки”, ... Първолаците обичат книгите и всяко междучасие ги подреждат, разглеждат и четат. От няколко седмици на помощната дъска се сменят народни мъдрости – всяка седмица по една.